Nieuwe Fiat Topolino: elektrische stedelijke mobiliteit met een unieke Dolce Vita-smaak

De nieuwe Fiat Topolino: de eenvoudigste manier om stedelijke mobiliteit te verrijken met Dolce Vita, rijplezier en kleur.

De Nieuwe Topolino voldoet aan alle basisvoorwaarden voor duurzame vrijheid in de stad: een kleinere koolstofvoetafdruk, een kleinere ruimteafdruk en een kleinere geluidsvoetafdruk.
Een nieuwe wagen om te genieten van elektrische mobiliteit, die toegankelijk is voor iedereen. Voor gezinnen en zelfs voor de allerkleinsten: je mag er al in rijden vanaf 14 jaar - afhankelijk van de markt.
Het gamma bestaat uit twee koetswerken: de "gesloten" Topolino en de "open" Topolino Dolcevita, met één kleur, één wielontwerp, één interieur en verrassende aanpassingsmogelijkheden.  
Schoonheid wordt toegankelijk en simpel: hij is betaalbaar dankzij een maandelijks tarief en je hebt slechts 3 klikken nodig om de Topolino te kopen. Kortom, de eenvoudigste digitale klantervaring ooit.

Fiat zet zijn missie voort om duurzame mobiliteit voor steden te ontwikkelen en ze te veranderen in ontspannende "speelplaatsen" waar autorijden een eenvoudige en duurzame ervaring wordt die voor iedereen toegankelijk is. De Fiat Topolino tovert die missie om tot de realiteit. Hij oogt hip, rijdt elektrisch en is toegankelijk voor iedereen, voor het hele gezin en zelfs voor de allerkleinsten, want de minimumleeftijd om ermee te rijden is - afhankelijk van de markt - 14 jaar. Een eclectische elektrische wagen die overal en op elk moment tot zijn recht komt en tal van gebruiksmogelijkheden biedt.

De Topolino biedt de ideale oplossing voor mobiliteit in de stad en op korte afstand. Daarbij is hij dankzij zijn elektrische karakter overal toegankelijk. Als eerbetoon aan de geschiedenis van het merk en zijn vermogen om te innoveren met sympathie en charme, belichaamt hij op perfecte wijze de nieuwe Dolce Vita-stijl en pure Italiaanse schoonheid.
Met werkelijk unieke accessoires - zoals de kleine douche, waardoor hij perfect geschikt is voor het strand -, een fris design en de mogelijkheid om er vanaf 14 jaar in te rijden, omarmt de Nieuwe Fiat Topolino ook een nieuwe doelgroep.
Bovendien belichaamt hij de toewijding van Fiat op het gebied van duurzaamheid: dankzij zijn elektrische motor zorgt hij voor een lagere CO2-uitstoot en minder geluidshinder, waardoor de duurzaamheid van stedelijke centra wordt gerespecteerd. Zijn extreem kleine formaat beïnvloedt het verkeer niet, integendeel: het maakt van de Topolino het perfecte stedelijke mobiliteitstoestel.

Topolino, "op zijn Fiats"
De missie van Fiat is om revolutionaire stedelijke mobiliteitsobjecten te blijven aanbieden, maar in het huidige scenario met een twist.
Een ander, frisser verhaal: met de Topolino levert het merk een belangrijke bijdrage aan de stedelijke duurzame mobiliteit en zet het een belangrijke stap in de richting van een leuke, totale elektrificatie. Fiat Topolino wil jonge mensen opnieuw verliefd laten worden op "wagens" en fascineert de Gen Z, een jong publiek dat veel aandacht besteedt aan duurzaamheidsthema's met een hoge gevoeligheid en verlangen naar een milieuvriendelijke, persoonlijke en vriendelijke rij- en transportoplossing. De Topolino vertegenwoordigt ook de droom op vier wielen van liefhebbers van de Rivièra, de perfecte wagen om de Italiaanse zomer te beleven op de smalle wegen van de prachtige Italiaanse kustlijn. Hij biedt een buitengewone dualiteit: ernerzijds leent hij zich perfect voor kleine dorpjes aan zee en anderzijds trotseert hij probleemloos het chaotische stadscentrum.
 
Italiaanse schoonheid en vrijheid in al zijn eenvoud
De Fiat Topolino is het kleine zusje van de 500. Hij ontleent zijn naam en ontwerp aan de originele 500. Hij wordt 'Topolino' genoemd vanwege zijn kleine formaat, breidt de familie uit en consolideert het leiderschap in de stedelijke duurzame mobiliteit.
Zijn stijl wordt - net als die van zijn voorganger - gedreven door eenvoud en een ontwerp dat draait om 'less is more'. Datzelfde eenvoud mag je gerust beschouwen als de beste metgezel van zijn schoonheid.
Hij is de sleutel voor jouw vrijheid: deel hem met je geliefden, rijd overal naartoe in alle weersomstandigheden en parkeer hem waar je maar wilt. Vergeleken met een scooter biedt hij oneindig veel mogelijkheden: ga er de baan mee op ondanks ongunstige weersomstandigheden, geniet van een veiligere rit en verplaats je met vrienden of familie.

Het gamma bestaat uit twee verschillende koetswerken, één gesloten en één open, beide consistent in hun structurele kenmerken:
één kleur, Verde Vita, één wielontwerp en één esthetische benadering voor het interieur. Dankzij zijn extreem kleine formaat vergeleken met een normale wagen (2,53 meter lengte), zijn gebruiksgemak en zijn veilige topsnelheid van 45 km/u wakkert Topolino het verlangen aan om stressvrij de baan op te gaan. De twee modellen zijn veelzijdig en beschikken over geweldige elektrische capaciteiten dankzij een batterij van 5,4 kWh, die een rijbereik tot 75 km biedt met een volledige oplaadtijd van minder dan vier uur. Dat is zelfs meer dan wat je nodig hebt voor je weekendje aan zee of de dagelijkse drukte in de stadscentra.
Hij is klein formaat met een indrukwekkende bewoonbaarheid dankzij zijn twee uitgelijnde zetels en zijn uitgebreide glasoppervlak dat de perceptie van ruimte in zijn geheel aanzienlijk vergroot, maar vooral dankzij zijn strategische opbergruimtes, onder meer tussen bestuurder en passagier. Daar kan je eenvoudig een koffer kwijt. In totaal beschikt de wagen over 63 liter opbergruimte binnenin.

De Topolino biedt de ideale oplossing voor mobiliteit in de stad en op korte afstand. Dankzij zijn elektrische aandrijving brengt hij je overal naartoe.

 

 


Dolce Vita Personalisering
Personaliseer je Fiat Topolino om zijn zomerse, Riviera-karakter extra te benadrukken: voeg een supercoole en exclusieve douche toe, speciaal ontworpen voor een dagje aan het strand langs de Italiaanse kust.

Bij de gesloten uitvoering kun je voor stickers kiezen die een houten effect geven op de deuren, terwijl je bij de open uitvoering de stickers met strepen als een zomerse tent aan het dak kunt toevoegen voor een extra vleugje Dolce Vita. Beide uitvoeringen zijn uitgerust met de "Rear Carriage", de Dolcevita Box, een elegante en functionele stoffen band waarin persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen en vintage chroom-effect spiegels. Het onderscheid tussen de uitvoeringen zit in de toevoeging van zowel de Dolce Vita-instaplijsten en deurkoord bij de open uitvoering, als het zonnescherm op het dak bij de gesloten uitvoering.

Daarbij bieden we je optionele accessoires aan op de Fiat Accessoires webpagina of bij Fiat-verkooppunten om aan al je behoeften te voldoen. Hier zijn vijf verschillende items beschikbaar, perfect in lijn met de Topolino-stijl: een ruime rekzak, een USB-ventilator, een bluetooth-luidspreker, een thermosfles voor zowel warme als koude dranken en twee zetelhoezen die kunnen worden omgevormd tot comfortabele en zachte strandhanddoeken indien nodig. Alle items zijn vanzelfsprekend uitgevoerd in Verde Vita.

Een eenvoudige en aangename klantreis in slechts 3 klikken
Om een nog slimmere en intuïtievere klantbeleving te bieden, vereenvoudigde Fiat het aankoopproces van de nieuwe Fiat Topolino: slechts 1 model, 3 klikken om de wagen te configureren en aan te kopen én de eenvoudigste shopervaring zodat klanten hun bestelling kunnen volgen.

Bij de lancering van de Topolino op 4 juli zal er op de website van Fiat een speciale "Wees de eerste"-actie beschikbaar zijn in Italië en Frankrijk voor zij die als allereerste achter het stuur van hun nieuwe elektrische vierwieler willen kruipen. Tegen het einde van dit jaar is de Topolino verkrijgbaar in Italië.

De nieuwe Topolino sluit perfect aan bij de missie van Fiat om tot marktleider uit te groeien in stedelijke duurzame mobiliteit en toegankelijk te zijn voor iedereen. Sterker nog: je kan de wagen aankopen met een maandelijks tarief dat past bij je behoeften en financiële mogelijkheden. Een betaalbaar maandelijks bedrag, bedoeld om elektrische stadslevensstijlen te bevorderen en gewoonlijk besteed aan een abonnement voor een pay-per-view-tv of wat je maandelijks zou betalen voor het openbaar vervoer. Ontdek de nieuwe Topolino en maak eenvoudig de overstap naar duurzame mobiliteit!