De nieuwe Fiat 500e gekroond tot beste kleine elektrische wagen op de "What Car? Electric Car Awards" voor derde jaar op rij

De nieuwe Fiat 500e verlengt zijn titel als beste kleine elektrische wagen bij de What Car? Electric Car Awards 2023.
De nieuwe 500e krijgt nog steeds erkenning voor zijn indrukwekkende rijbereik, zijn retrostijl,
zijn charmante doch moderne design en zijn opwindende rijdynamiek.
De nieuwe 500e is de meest bekroonde Fiat ooit met maar liefst 41 prijzen.
 

De 100% elektrische Fiat 500e won andermaal de prijs voor "Beste Kleine Elektrische Wagen" van What Car? op de 2023 Electric Car Awards en is daarmee voor het derde jaar op rij de winnaar in deze categorie.

De juryleden van What Car? blijven onder de indruk van de kenmerkende retrostijl van de elektrische 500e - zowel van binnen als van buiten - en de naadloze integratie van de nieuwste technologie. Daarnaast roemen ze zijn vermakelijke rijdynamiek, met behoud van
"de kleine, stadsvriendelijke draaicirkel en zijn wendbare gevoel".

Olivier Francois, CEO van Fiat en Global CMO van Stellantis: "We kunnen maar niet wennen aan het aantal prijzen dat de nieuwe 500e in de wacht sleept en we zijn keer op keer trots als we er  een nieuwe in ontvangst mogen nemen. De 500e is de meest bekroonde Fiat ooit en krijgt nu zijn 41e onderscheiding. Het feit dat een prestigieus tijdschrift als What Car? de 500e voor de derde keer op rij erkent als beste kleine elektrische wagen, toont de waardering voor ons icoon, zijn tijdloze design, zijn merkwaarde en zijn technologisch leiderschap in het segment. En last but not least: deze prijs doet ons nog meer eer aan omdat hij afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk, een land met een rijke autocultuur en een grote passie voor wagens."

"Het aantal prijzen dat de nieuwe 500e in de wacht sleept, is iets waar we nog steeds niet aan kunnen wennen. We zijn elke keer opnieuw erg trots op de nieuwe onderscheidingen die we in ontvangst mogen nemen."

 

 

Steve Huntingford, redacteur van What Car? vertelt: "Het exterieurdesign van de elektrische Fiat 500e slaagt erin retro-allure te bieden en toch helemaal mee te zijn met de tijd. Ook het interieur behoudt zijn charme, maar is tegelijkertijd voorzien van alle moderne voorzieningen die klanten nu verwachten. Daarbij heeft de 500e een kleine draaicirkel en voelt hij lichtvoetig aan, waardoor rijden in de stad een genot is. Maar de batterij is groot genoeg om ervoor te zorgen dat je niet enkel korte ritten kunt maken."

De Fiat 500e viel sinds zijn lancering al meerdere malen in de prijzen. Zo won hij de 'Best Electric City Car' van Diesel&EcoCar Magazine, 'Best Small Electric Car' op de Parkers New Car Awards, 'Best Small Electric Car' op de Carbuyer Best Car Awards, 'Best City Car' op de Auto Express Awards en 'Best Small Car' op de Autocar Awards.