Nieuwe Fiat 600e: De elektrische comeback van Fiat in het B-segment

Fiat keert terug naar het B-segment met de Nieuwe Fiat 600e voor een "verhoogd" rijplezier.

Met zijn royale afmetingen van 4,17 meter lengte, de beste opbergruimte in zijn klasse voorin en zijn verbeterde elektrische rijbereik van meer dan 400 km in de WLTP gecombineerde cyclus en meer dan 600 km in de stadscyclus, biedt hij de ideale oplossing voor zowel stadsliefhebbers als liefhebbers van de buitenlucht.

  • Een iconisch exterieur en een Dolce Vita-interieur: de nieuwe Fiat 600e geeft perfect uitdrukking aan de Italiaanse schoonheid en levensstijl, dankzij het coole design en functies zoals kleurentherapie en massagefuncties voor een echte zintuigprikkelende ervaring.
  • Hij zit boordevol hypermoderne veiligheids- en assistentiefuncties en biedt alle bijbehorende voordelen voor mobiliteit in en buiten de stad met Niveau 2 Autonoom Rijden.
  • De "grote zus" van de nieuwe 500 is het volgende icoon van Fiat BEV.
  • De onthulling van twee topmodellen: de nieuwe Fiat 600e La Prima en de toegankelijkere uitvoering Fiat (600e)RED, voor klanten die op zoek zijn naar een ethische én toegankelijke mobiliteitsoplossingen.

Fiat zet zijn voortrekkersrol op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit voort en presenteert de nieuwe Fiat 600e. Dat model vormt een geweldige aanvulling op het gamma van het merk en markeert de terugkeer naar het B-segment. Dat doet hij door alles waar je van houdt in het B-segment samen te nemen en vervolgens elk aspect te verbeteren: meer ruimte, een groter rijbereik en meer Dolce Vita-gevoel.
Kortom, de nieuwe Fiat 600e combineert het beste van de B- en B-SUV-wereld en biedt een prachtige, aangename en luxueuze rijervaring.

In navolging van het succes van zijn voorganger en bestseller - de Fiat 600 uit de jaren '50, ook bekend als de "family mover" - positioneert de nieuwe Fiat 600e zich in het hart van het snelgroeiende B-segment.

De nieuwe Fiat 600e vormt de ideale oplossing voor zowel stads- als outdoorliefhebbers en belichaamt de waarden van het merk: Italiaanse stijl en duurzaamheid. Hij oogt hip en elegant, heeft een royale lengte van 4,17 meter met een comfortabele ruimte voor 5 personen, de beste opbergruimte in zijn klasse voorin, een elektrisch rijbereik van meer dan 400 km (WLTP gecombineerde cyclus) en meer dan 600 km in de stad (WLTP stadscyclus). Daarbij geniet je van de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen.

Hij is verkrijgbaar in 2 verschillende 100% elektrische uitvoeringen - de nieuwe Fiat 600e La Prima en de nieuwe Fiat (600e)RED - en biedt een gezinsvriendelijke oplossing om het pure Italiaanse Dolce Vita ten volle te beleven, mét oog voor het milieu en zorg voor sociale doelen.
 
Nieuwe Fiat 600e

De nieuwe Fiat 600e is verkrijgbaar als 5-deurs en biedt een indrukwekkende leefruimte met 5 zitplaatsen en 15 liter opbergruimte in het interieur. Klanten kunnen hun persoonlijke spullen opbergen in de slimme middentunnel - die wordt geleverd met een op maat gemaakte bekleding en flexibele bekerhouders voor een comfortabele pauze -, in de stoelvakken en in de strategische voorste opbergruimtes.
De kofferbak heeft ook een royaal formaat en beschikt over een laadcapaciteit van 360 liter.
Naast zijn veelzijdigheid op het gebied van ruimte, beschikt het model ook over een groot elektrisch vermogen. De lithium-ion batterijen met een capaciteit van 54 kWh leveren een rijbereik op van meer dan 400 km in de WLTP gecombineerde cyclus en meer dan 600 km in de stadscyclus, waardoor de nieuwe Fiat 600e de ideale wagen is voor zowel dagelijks gebruik in de stad als voor weekenduitstapjes.
Om de oplaadtijd te optimaliseren, is de nieuwe 600e uitgerust met een 100 kW snellaadsysteem om de batterij razendsnel op te laden.
Zo duurt het minder dan een half uur om de batterij tot 80% op te laden, ongeveer even lang als nodig is om je wagen in te pakken voor een weekendje weg. Het model wordt ook geleverd met een 11kW On Board Charger en een Mode 3-kabel om thuis of in het openbaar op te laden, wat zorgt voor een volle batterij in minder dan 6 uur.

De motor heeft een vermogen van 115 kW en zorgt voor een versnelling van 0-100 km/u in 9,0 seconden. De nieuwe Fiat 600e geeft je de keuze: rijd op je eigen manier, dankzij drie rijmodi - eco, normaal, sport - die je kunt kiezen op basis van je rijstijl.
Een hybride aandrijflijn vervolledigt het aanbod tegen medio 2024.

Iconisch exterieur, Dolce Vita interieur

De nieuwe Fiat 600e - ook wel de grote zus van de 500e genoemd - ontleent zijn naam aan de originele 600 en straalt Italiaanse klasse uit met een frisse stijl. Zijn exterieur- en interieurdesign belichamen perfect de Italiaanse schoonheid en Dolce Vita-filosofie. Kortom, de nieuwe Fiat 600e zorgt voor sensationele momenten die geworteld zijn in het Italiaanse DNA.
In vergelijking met de nieuwe 500 toont zijn uiterlijk een scherper en assertiever gezicht, een opgefriste signatuur in 600-chroom aan de voor- en zijkanten en een vernieuwde LED-verlichtingsidentiteit. Zijn elegante en tegelijk dynamische uiterlijk wordt versterkt door de grotere velgen (tot 18 inch en een diameter van 690 mm), zwarte matte spatborden en wielkasten, terwijl de typisch Italiaanse stijl ook zichtbaar is door de Italiaanse vlag in de achterbumper. Verschillende charmante kenmerken benadrukken de lijnen van het exterieur,
zoals de glanzend zwarte details, chromen accenten en glanzende accenten op de achterlichten.
Binnenin belichaamt de nieuwe Fiat 600e la Dolce Vita op perfecte wijze, net als de popziel van het merk, dankzij verschillende functies die speciaal zijn ontworpen om de meest luxueuze ervaring te bieden. Bovenal is de nieuwe Fiat 600e de eerste compacte wagen die de kleurentherapie aanbiedt. Klanten kunnen tot 8 verschillende kleuren selecteren voor zowel het omgevingslicht als de radiosfeer,
met een "ton sur ton" standaardcombinatie en een totaal van 64 verschillende bijpassende selecteerbare kleuren, voor een ongeëvenaarde kleursurroundervaring. Voor een complete Italiaanse spa-ervaring is de bestuurderszetel uitgerust met elektrische verstelmogelijkheden en een rugmassagefunctie, om te ontspannen na een lange reis of een drukke werkdag. De nieuwe Fiat 600e biedt ook Ivory synthetisch lederen zetels met Fiat-monogram met turquoise accenten en verwarming in drie standen voor maximaal comfort.
Velours vloermatten, 40/60 achterbank, USB type A & type C + type C op de 2e rij, een draadloze oplader voor smartphone en keyless entry met nabijheidssensor - zodat je nooit vergeet de wagen op slot te doen - vervolledigen de uitrusting voor een comfortabele en aangename rijervaring.

De nieuwe Fiat 600e, ook wel de grote zus van de 500e genoemd, ontleent zijn naam aan de originele 600 en straalt Italiaanse klasse uit met een frisse stijl.

     

Augmented technology: state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen en connectiviteit

De nieuwe Fiat 600e zit boordevol ultramoderne veiligheids- en assistentievoorzieningen, ideaal voor het dagelijks leven. Hij biedt niveau 2 Autonoom Rijden, met alle bijbehorende voordelen voor je rit.
Het Adaptieve Cruise Control (ACC)-systeem remt of versnelt als reactie op voorliggers; de Slimme Snelheidsassistent leest de snelheidslimieten en adviseert deze te hanteren, terwijl de Dodehoekbewaking gebruik maakt van ultrasone sensoren om de dode hoeken te monitoren en te waarschuwen voor eventuele obstakels met waarschuwingslichten op de buitenspiegel. Ultramoderne technologie omvat ook de Stop&Go-functie; Elektrische parkeerrem, Autononome Noodrem om fietsers en voetgangers te detecteren en Drowsy Driver-detectie om de concentratie van de bestuurder te monitoren. Ten slotte helpen de 360°-sensoren en het 180°-zicht van de achteruitkijkcamera met dynamische rasterlijnen eventuele obstakels te vermijden als je parkeert of complexe manoeuvres uitvoert.

Op het gebied van comfort en connectiviteit is de nieuwe Fiat 600e uitgerust met diverse functies die elke reis aangenamer en vreugdevoller maken. Hij is uitgerust met een handenvrije elektrische achterklep - een plezier voor al die ouders die altijd duizend dingen bij de hand hebben -, elektrisch bedienbare ramen, automatische airconditioning, schemer- en regensensoren. Zijn geluidssysteem met 6 luidsprekers, zijn 10,25" volledig aanpasbare radio met Navi, CarPlay en Android Auto draadloos, zijn 7" digitaal cluster en zijn geconnecteerde diensten maken het aanbod compleet.
De Fiat 600e biedt de Uconnect-diensten om klanten dagelijks te ondersteunen,
zoals de spraakbesturing om te communiceren met de geïntegreerde navigatie aan boord, het TomTom-navigatiesysteem - waarvan de kaarten automatisch worden bijgewerkt - dat alle beschikbare oplaadpunten op de route weergeeft en realtime informatie geeft over beschikbare gratis parkeerplaatsen op de openbare weg, om tijd en geld te besparen tijdens het reizen.

En met de Fiat-app is genieten van ultiem comfort eenvoudiger dan ooit. Profiteer van de talrijke functies van de wagen, zelfs op afstand (bijv. verlichting, claxon, centraal openen/sluiten van portieren, verwarming of airconditioning op voorhand activeren).

De premium La Prima en de meer toegankelijke (RED)
De nieuwe Fiat (600e)RED, die perfect geschikt is voor jonge klanten die op zoek zijn naar een ethische en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing, vertegenwoordigt de meest toegankelijke uitvoering van de nieuwe Fiat 600e en is een volgende stap in het partnerschap met (RED). Dat partnerschap is in 2021 van start gegaan vanuit de overtuiging dat ieder van ons voor verandering kan zorgen. De missie van de nieuwe (500)RED is om " goed te doen voor de planeet en de mensen die erop leven": hij rijdt namelijk elektrisch, respecteert het milieu en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Die missie gaat nu nog een stapje verder met (RED), de organisatie die in 2006 is opgericht om aids te bestrijden en ervoor te zorgen dat ziekten voor iedereen vermijdbaar en behandelbaar zijn.
De nieuwe Fiat (600e)RED kleurt rood als kenmerk, zowel buiten - van het koetswerk tot de voor- en achterlogo's - als binnen - fascia op het dashboard en designaccenten op de exclusieve zetels in gerecycleerde stof. De (RED)-bekleding van de slimme centrale tunnel verwijst ook naar de samenwerking. Verder kun je hem nog in twee kleuren aanpassen: zwart en wit.

De nieuwe Fiat 600e La Prima biedt 100% stijl, techniek en comfort voor een immersieve Italiaanse Dolce Vita-ervaring. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren die doen denken aan de Italiaanse schoonheid en natuur: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy en Sky of Italy.

De bestellingen voor de nieuwe Fiat (600e)RED en La Prima beginnen op 5 juli en de eerste exemplaren verschijnen in september op de Italiaanse markt.